Evropa

Aerodrom u Ajndhovenu biće zatvoren na pet meseci tokom 2027. zbog renoviranja piste: Kompanije strahuju zbog gubitaka

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2024

-

12:42

Aerodrom u Ajndhovenu biće zatvoren na pet meseci tokom 2027. zbog renoviranja piste: Kompanije strahuju zbog gubitaka
Aerodrom u Ajndhovenu biće zatvoren na pet meseci tokom 2027. zbog renoviranja piste: Kompanije strahuju zbog gubitaka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aerodrom u holandskom gradu Ajndhovenu će u februaru 2027. godine biti zatvoren na pet meseci zbog renoviranja piste koja će biti opremljena instalacijama za sletanje po magli, navodi holandski list Telegraf pozivajući se na nekoliko anonimnih izvora.

Avio-kompanije i firme za iznajmljivanje automobila i ketering koje rade na aerodromu će zbog zatvaranja ostati bez prihoda, prenosi NL tajms.

Avio-kompanija Transavia i turistička agencija TUI su saopštile da su obaveštene o zatvaranju.

Transavia je odbila dalji komentar, dok će TUI će komentarisati ovo pitanje nakon sastanka sa direktorom aerodroma u Ajndhovenu.

Kompanija za iznajmljivanje automobila Enterprajz ima 100 automobila na aerodromu i deset zaposlenih, a njen izvršni direktor Tomas Volters smatra da bi zatvaranje aerodroma biti "veliki udarac" za firmu.

"Prometa neće biti, a mi i dalje imamo troškove za iznajmljivanje, plate, putnu taksu za automobile i osiguranje. Aerodrom mora da nađe odgovarajuće rešenje", rekao je Volters.

Turističko udruženje ANVR navodi da ima još dovoljno vremena za dogovor u naredne tri godine i veruje da će on biti postignut.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa