Evropa

Evrovizija i Kovid 19: Jedan od ovogodišnjih favorita ne nastupa uživo, ali se takmiči za finale

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2021

-

20:44

Evrovizija i Kovid 19: Jedan od ovogodišnjih favorita ne nastupa uživo, ali se takmiči za finale
Evrovizija i Kovid 19: Jedan od ovogodišnjih favorita ne nastupa uživo, ali se takmiči za finale - Copyright Tanjug AP/Peter Dejong

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Islanda na Evroviziji, "Dadi og Gagnamagnid", neće nastupiti uživo za vikend jer je jedan član benda bio pozitivan na koronavirus.

Bend i njehova pesma, međutim, ostaju u konkurenciji. Umesto toga biće korišćeni snimci nastupa napravljeni tokom nedavne probe, saopšti su organiazatori, prenosi BBC.

Član benda Johan Sigurdur Johanson rekao je da je bio "šokiran i razočaran" kada je saznao da je bio pozitivan na testu.

"Generalno sam veoma tužan zbog cele situacije. Zdrav sam. Teško je jer smo se toliko trudili i stvarno sam želeo ovo. Zaista smo ponosni na našu probu, nadam se da ćemo Islanđane i naše navijače učiniti ponosnim", poručio je Johanson u klipu na Instagramu.  

Prema procenama kladionica, bend je bio jedan od pet favorita za ovogodišnje takmičenje koje se održava u holandskom lučkom gradu Roterdamu.

Prošle godine propustili Evroviziju zbog korone  

Prema strogom evrovizijskom protokolu u pokušaju sprečavanja širenja virusa niko ne može da učestvuje na takmičenju bez negativnog testa na kovid-19.

 Član islandskog tima bio je pozitivan na testu tokom vikenda, ali je u ponedeljak bend saopštio da su svi testovi negativni.

Svi su se tokom nedelje izolovali i redovno obavljali testove u hotelu. 

Dadi i njegov bend propustili su nastup na Eurosongu prošle godine kada je događaj otkazan zbog koronavirusa.

 Ako bend prođe u finale, očekuje se da će se unapred snimljeni nastup ponovo koristiti.

Komentari (0)

Evropa