Evropa

Milanović neće da podnese ostavku: "Neću prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji"

Komentari

Autor: Fonet

24/03/2024

-

16:15

Milanović neće da podnese ostavku: "Neću prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji"
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas da neće podneti ostavku na dužnost šefa države jer neće da prepusti Hrvatsku Andreju Plenkoviću i Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ).

"Normalno, neću dati ostavku jer neću prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji. Moja je odgovornost i dužnost prema građanima koji su me izabrali, kao i prema svima onima koji ne žele da trpe Plenkovićevu diktaturu, sprečiti HDZ da potpuno ovlada Hrvatskom. Protekle četiri godine, kao predsednik Republike uspeo sam da sačuvam barem neke institucije od Plenkovića i njegovih jataka. Do sada smo institucije branili, a sad je vreme da ih oslobodimo!", naveo je Milanović na Facebook-u.

Njegova objava reakcija je na Plenkovićevu izjavu ranije danas u kojoj je, između ostalog, pozvao Milanovića da podnese ostavku i kandiduje se na parlamentarnim izborima.

Plenković je rekao da će nakon toga odmah biti spreman da se suoči s Milanovićem.

Istorija sukoba dve najznačajnije figure hrvatske političke scene u prethodnih osam godina seže na početak premijerskog mandata Andreja Plenkovića, a o tome čitajte OVDE.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa