Evropa

Francuski ministar policije: Potvrđen nestanak kajakaša u nabujaloj reci Vijeni

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2024

-

12:30

Francuski ministar policije: Potvrđen nestanak kajakaša u nabujaloj reci Vijeni
Tanjug/AP/Lewis Joly - Copyright Tanjug/AP/Lewis Joly

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen saopštio je danas da se nakon ovonedeljnih poplava u slivu reke Vijene jedna osoba vodi kao nestala.

"Zahvaljujući upozorenjima meteo-službe FR-Alerte uspeli smo da izbegnemo tragediju. Nažalost, po mojim saznanjima jedna osoba se vodi kao nestala. Reč je o čoveku koji je vozio kajak na reci", rekao je Darmanen na brifingu za novinare, prenosi portal BFMTV.

Nekoliko svedoka je u subotu oko 16 časova u mestu Ek-sir-Vijen pored nabujale reke Vijene, potvrdilo je videlo da je kajakaš u nevolji, rekao je generalni sekretar prefekture Loran Monbrun.

profimedia

 

"Iz daleka su procenili da je imao poteškoća sa kontrolom kajaka i tada su, sa te pozicije krenuli da ga traže", rekao je Monbrun i potvrdio da je nakon pauze tokom noći, francuska žandarmerija jutros nastavila operaciju.

Darmanen je rekao da je tokom ovih ​​poplava jedan starački dom evakuisan i da je 1.500 ljudi prijavilo da nema tekuću vodu. On je pozvao stanovnike područja pogođenih poplavama da "budu oprezni do kraja spasilačke operacije".

Komentari (0)

Evropa