Evropa

Rama dolazi u Atinu u posetu albanskoj dijaspori nakon odobrenja grčkih vlasti

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2024

-

14:36

Rama dolazi u Atinu u posetu albanskoj dijaspori nakon odobrenja grčkih vlasti
Makron s Ramom u Parizu - Copyright Tanjug AP/Ludovic Marin, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Albanski premijer Edi Rama danas je saopštio da će 12. maja stići u Atinu gde će se sastati s albanskom dijasporom, nakon što je dobio odobrenje grčkih vlasti.

Njegova poseta Grčkoj bila je dovedena u pitanje usled tenzija između dve zemlje nakon hapšenja gradonačelnika Himare Fredija Belerija zbog navodne kupovine glasova.

Grčka opozicija takođe se protivila poseti albanskog premijera, ali je Rama dobio dozvolu premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa.

Micotakis je istakao da je grčka demokratska zemlja u kojoj strani lideri imaju pravo da održavaju sastanke sa svojim sunarodnicima, ali je dodao da je poseta Rame ''nepotrebna'', prenosi Albanian post.

Grčki lider je Ramin boravak u zemlji okarakterisao kao kao posetu u okviru sastanka sa Albancima u Grčkoj, a koja je nevezana za hapšenje Belerija ili predstojeće izbore za Evropski parlament.

''Prilično je iznenađujuće čuti izjave grčke opozicije, a ja u potpunosti razumem perspektivu koju je izneo grčki premijer. Oštar kontrast u stavovima o istom pitanju baca svetlo na to zašto su neki u opoziciji, dok je drugima povereno upravljanje od strane naroda'', poručio je Rama na platformi X.

On je podelio informacije o mestu i vremenu susreta i pozvao Albance u Atini da prisustvuju.
 

Komentari (0)

Evropa