Evropa

Maskirani napadači presreli desničarskog političara u Francuskoj: Od stresa doživeo moždani udar

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2024

-

13:26

Maskirani napadači presreli desničarskog političara u Francuskoj: Od stresa doživeo moždani udar
Maskirani napadači presreli desničarskog političara u Francuskoj: Od stresa doživeo moždani udar - Copyright Tanjug AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Deset dana pre prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, koji će biti održani 30. juna i 7. jula nakon raspuštanja Skupštine, kandidat za poslanika iz desničarske stranke Nacionalni skup (RN) Erve Brej (68), napadnut je u četvrtak dok je delio letke na pijaci u istočnom departmanu Loare, prenosi Point.

Na izlazu sa pijace Albert-Tomas četiri maskirane osobe, obučene u crno pretile su Breju i drugim aktivistima RN i počele da ih guraju. 

Kandidat RN, koji je nosio pejsmejker, od stresa je doživeo moždani udar i prevezen je u bolnicu, navodi francuski list.

Prema rečima Mišela Lukasa, delegata RN u Loari, podnete su tri prijave i prosleđeni video snimci napada policiji, nakon čega je pokrenuta istraga. 

Stranka Nacionalno okupljanje ubedljivo je pobedila na izborima za Evropski parlament 9. juna, nakon čega je francuski predsednik Emanuel Makron raspisao vanredne parlamentarne izbore.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa