Evropa

Papa poziva na vakcinaciju: Samo tako pandemija može da se okonča

Komentari

Autor: Fonet

18/08/2021

-

08:31

Papa poziva na vakcinaciju: Samo tako pandemija može da se okonča
Papa Franja - Copyright AP/Riccardo De Luca

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franjo pozvao je danas sve ljude da se vakcinišu protiv kovida 19 i poručio da vakcine mogu da okončaju pandemiju, ali ako svi budu vakcinisani.

"Zahvaljujući Božjoj milosti i radu mnogih, sada imamo vakcine koja nas štite od kovida 19", rekao je Papa u video-poruci koju je snimio u ime američke neprofitne organizacije Ad Council i zdravstvenog udruženja COVID Collaborative.

Organizacija Ad Council naglašava da papina poruka predstavlja njegovu prvu globalnu kampanju kojpm poziva na vakcinaciju. Vakcine nam "daju nadu u kraj pandemije, no samo ako će biti dostupna svima i ako ćemo raditi zajedno", poručio je poglavar rimokatoličke crkve.

Sam papa Franja vakcinsao se u martu, rekavši tada da je to etička dužnost, podseća Rojters.

"Vakcinacija je jednostavan, ali dubok način promovisanja zajedničkog dobra i brige jednih za druge, posebno za najranjivije. Molim se Bogu da svi doprinesu svojim malim zrnom peska, svojim malim gestom ljubavi", rekao je Franjo u videoporuci.

Britanska agenmcija podseća da su vakcine danas dostupna uglavnom u bogatijim državama, ali da mnogi odbijaju da se vakcinišu zbog nepoverenja u njihovu sigurnost, dolazeći tako pod udar širenja delta varijante virusa. U isto vreme siromašnije države i dalje nemaju pristup dovoljnim količinama vakcina, navodi Rojters.

Komentari (0)

Evropa