Evropa

Sedam osoba osetilo iste simptome na univerzitetu u Darmštatu, istraga u toku

Komentari

Autor: AP

24/08/2021

-

13:22

Sedam osoba osetilo iste simptome na univerzitetu u Darmštatu, istraga u toku
Sedam osoba osetilo iste simptome na univerzitetu u Darmštatu, istraga u toku - Copyright Tanjug AP/Frank Rumpenhorst/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemački tužioci pokrenuli su istragu nakon što je sedam osoba na Tehničkom univerzitetu u Darmštatu osetilo simptome trovanja. Istraga je pokrenuta zbog sumnje u pokušaj ubistva, saopštile su vlasti, a prenosi AP.

Zaposleni i studenti ovog univerziteta, južno od Frankfurta, u ponedeljak su zadobili zdravstvene probleme. Policija navodi da se čini da su pakovanja sa mlekom i posude za vodu u jednoj zgradi bili zagađeni štetnom materijom. Zagađena tečnost imala je snažan miris.

Policija i tužilaštvo saopštili su u utorak da su iz predostrožnosti pretražili i druge univerzitetske zgrade, ali da nisu našli ništa drugo povezano sa ovim slučajem. Takođe su naveli da se niko više nije javio sa simptomima.

U saopštenju se navodi da čine sve da "identifikuju krivca" i da, koliko im je poznato, više nema "akutne opasnosti".

Tužilac Robert Hartman je rekao novinarima da, iako vlasti veruju da je zagađenje moglo da bude namerno, trenutno nemaju informacije koje ukazuju na bilo koju određenu osobu kao mogućeg krivca.

Rekao je da je supstanca identifikovana, ali da tužioci zasad neće izlaziti u javnost sa podatkom s obzirom na istragu koja je u toku.

Dodao je da je jedna osoba teško pogođena trovanjem, ali da je sada van životne opasnosti.

Komentari (0)

Evropa