Evropa

Akcija Evropola: 107 osoba uhapšeno zbog trgovine drogom, među njima državljani Albanije, Španije, Slovačke i Grčke

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.Đ.

01/09/2021

-

13:34

Akcija Evropola: 107 osoba uhapšeno zbog trgovine drogom, među njima državljani Albanije, Španije, Slovačke i Grčke
Akcija Evropola: 107 osoba uhapšeno zbog trgovine drogom, među njima državljani Albanije, Španije, Slovačke i Grčke - Copyright Printscreen YouTube/EUROPOL

veličina teksta

Aa Aa

Mreža organizovanog kriminala sastavljena uglavnom od osoba koji govore albanski jezik, razbijena je u Španiji zbog ilegalne trgovine drogom, saopštio je Evropol.

U saopštenju stoji da je 13. jula uhapšeno 107 osoba, a u akciji hapšenja su učestvovale policije Španije, Nemačke i Albanije.

Veruje se da je kriminalna grupa upravljala plantažama kanabisa u Španiji, gde su uzgajali i prerađivali marihuanu, a da su je kasnije prebacivali u druge zemlje Evrope

Na dan akcije, oko 400 policajaca izvelo je racije istovremeno na 4 različite lokacije u Španiji (u Taragoni, Barseloni, Đironi i Kasteljonu), a posle nekoliko dana kasnije izvršeno je još devet dodatnih pretresa.

Kao rezultat akcije je uhapšeno 107 osoba, uključujući državljane Albanije, Španije, Slovačke i Grčke, otkrivena je 51 farma kanabisa, a zaplenjeno je 25.000 biljki kanabisa, 70.000 evra u gotovini i dva vozila.

Mreža organizovanog kriminala bila je organizovana kao klan u kom se poštuje hijerarhija, a operacije su izvršavali internacionalno. Neki od članova su i ranije hapšeni u nekoliko zemalja zbog trgovine drogom.

Kriminalci su preusmeravali struju da bi ilegalno uzgajali biljke u zatvorenom prostoru, a procenjuje se da je na ovaj način ukradena struja u vrednosti većoj od 1,6 miliona evra.

 

Komentari (0)

Evropa