Evropa

Grčka razmatra i obaveznu vakcinaciju prosvetara i sveštenika

Komentari

Autor: Skai TV

07/09/2021

-

11:28

Grčka razmatra i obaveznu vakcinaciju prosvetara i sveštenika
Vakcinacija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Portparol grčke Vlade Janis Ikonomu nije isključio mogućnost proširenja obavezne vakcinacije na nastavnike i sveštenike.

U intervjuu za televiziju Skaj, Ikonomu kaže da se takva mogućnost razmatra.

"Moguće je da ćemo proširiti obaveznu vakcinaciju na obrazovanje svuda, ne samo u školama. U zavisnosti od veličine pandemije i brzine kojom se program vakcinacije odvija, to je opcija koju bi trebalo razmotriti u borbi protiv koronavirusa. Postoji obavezna opcija za sve, postoji i izbor za nastavnike ako se ukaže potrebe, iako je tempo vakcinacije prilično visok", rekao je on.

Iako se u Grčkoj spekulisalo da bi vakcinacija dece mogla postati obavezna, Ikonomu to negira.

"U ovom trenutku ne postoji plan da vakcina bude obavezna za decu. Ako je potrebno, učinićemo ono što je ispravno za ljude koji rade u kritičnim oblastima", zaključio je.

Na pitanje o sveštenicima, on je odgovorio da se "čak i za crkvu ta obaveza uzima u obzir iako je tamo stopa vakcinacije visoka".

Podsetimo, u Grčkoj je od 1. septembra obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika, dok je osoblje staračkim domovima imalo rok najkasnije do 16. avgusta da se vakciniše, inače će privremeno biti suspendovano sa posla.

Za sada je ukupno 5.895 grčkih zdravstvenih radnika koji koji nisu vakcinisani i koji su već dobili ili će dobiti rešenja o suspenziji.

 

Komentari (0)

Evropa