Evropa

Španski biskup egzorcista se povukao iz Katoličke crkve, mediji bruje da se zaljubio u autorku erotskih romana

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Religion Digital

09/09/2021

-

11:58

Španski biskup egzorcista se povukao iz Katoličke crkve, mediji bruje da se zaljubio u autorku erotskih romana
Španski biskup egzorcista se povukao iz Katoličke crkve, mediji bruje da se zaljubio u autorku erotskih romana - Copyright Prinstscreen YouTube/Parroquia Solsona

veličina teksta

Aa Aa

Španski biskup Kravijer Novelj podneo je ostavku prošlog meseca u Solsoni, u Kataloniji, a povod za to bili su "razlozi lične prirode", navela je rimokatolička crkva. U španskim medijima, međutim, pojavljuju se navodi da se Novelj zaljubio u ženu koja piše erotsku prozu sa motivima Sotone.

Novelja su mnogi posmatrali kao "zvezdu u usponu" - dobio je zvanje biskupa u 41. godini, podržavao je "terpaije konverzije" koje bi, navodno, od homoseksualnih ljudi napravile heteroseksualce, i sprovodio je "egzorcizme".

Njegovi stavovi bili su takvi da homoseksualizam i abortuse ne bi trebalo dozvoliti, a davao je i podršku katalonskoj nezavisnosti, prenose španski mediji.

Nekoliko puta se, takođe, sastao čak i sa samim papom.

Upravo zbog toga, bilo je iznenađujuće kada je španski "Religion Digital" izvestio da je Novelj u romantičnoj vezi sa Silvijom Kabaljol, koja radi kao psiholog, ali i piše erotske romane.

Neki od naslova njenih dela su "Pakao Gabrijelove požude" i trilogija "Amnezija". U opisu jednog od njenih romana, čitaocu se "obećava putovanje u sadizam, ludilo i požudu, kao i u borbu između dobra i zla, odnosno Boga i Sotone". Takođe, piše i da će roman "poljuljati čitaočevu veru u Boga".

Ni bivši biskup, ni Kabaljol nisu komentarisali ove navode, mada je "Religion Digital" pisao kako je Novelj rekao da je "zaljubljen, i da želi da sve uradi kako treba".

Isti portal piše i da je Novelj sada u potrazi za poslom u okolini Barselone, i da želi da radi kao agronom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa