Evropa

Velike poplave na jugu Francuske, u jednom regionu za dva sata palo kiše koliko i za dva meseca

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Sky News, Tanjug

15/09/2021

-

11:06

Velike poplave na jugu Francuske, u jednom regionu za dva sata palo kiše koliko i za dva meseca
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Južnu Francusku ponovo su pogodile jake poplave, a u regionu Gard za dva sata palo je onoliko kiše, koliko inače padne za dva meseca.

Na video snimcima deljenim na društvenim mrežama, vidi se veliki pljuskovi u gradu Nimu, kao i poplavljene ulice u Kalvisanu, prenosi Skaj njuz.

Nakon što su se nove, obilne padavine danas sručile na to područje, hitna služba iz regiona Gard saopštila je da spasioci tragaju za najmanje jednom osobom koja je prijavljena kao nestala nakon jučerašnje poplave, prenosi AP.



Nema izveštaja o žrtvama, ali lokalne vlasti kažu da su kiše nanele značajnu štetu kućama i infrastrukturi u gradovima i selima između Nima i Monpeljea.

Jednu osobu je udario grom, ali nije smrtno stradala, a krov supermarketa se srušio pod udarima vode, saopštila je regionalna hitna služba.

Tri helikoptera su, takođe, bila u pripravnosti u blizini Nima, a došlo je i do obustave saobraćaja na nekoliko važnih puteva.

Pljuskovi su počeli u utorak, a od tada je crveno upozorenje za Gard promenjeno u narandžasto - za grmljavine, pljuskove i oluje, koje i dalje ostaje na snazi.

Komentari (0)

Evropa