Evropa

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe: London prikriva prethodne laži novim optužbama u slučaju Skripalj

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2021

-

10:34

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe: London prikriva prethodne laži novim optužbama u slučaju Skripalj
Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe: London prikriva prethodne laži novim optužbama u slučaju Skripalj - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, File

veličina teksta

Aa Aa

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR), Sergej Nariškin, izjavio je da "London nastoji da prikrije svoje prethodne laži i odvraća javnost od sramnog bekstva NATO iz Avganistana podizanjem optužnice protiv još jednog ruskog državljanina u predmetu Skripalj".


"Po mom mišljenju, to je pokušaj da se upotrebi još jedna laž da se prikrije ili podrži prethodna laž. Osim toga, s obzirom na nedavna dešavanja u Avganistanu, to je takođe možda pokušaj da se javnost odvrati od sramotnog bekstva, pre svega američkih trupa i njihovih saveznika, uključujući i Britaniju, iz Avganistana”, istakao je Nariškin na konferenciji za novinare, prenosi TASS .

On je rekao i da je to je pokušaj da se javnost odvrati od činjenice da NATO više nije u stanju da održava bezbednost u različitim regionima sveta.

Britanska policija saopštila je u utorak da je prikupljeno dovoljno dokaza za optužbu protiv treće osobe u vezi sa istragom o napadu agensom Novičok na Sergeja Skripalja, bivšeg dvostrukog agenta Rusije koji je otrovan 2018. godine.

Treći osumnjičenije bio poznat pod lažnim imenom Sergej Fedotov, ali je otkriveno da se zapravo zove Denis Sergejev.

On je, navodno, agent ruske vojne agencije GRU i saučesnik još dva ruska državljanina koja su prethodno optužena.

Komentari (0)

Evropa