Evropa

Beloruski KGB likvidirao muškarca u Minsku, tvrde da je pucao na njih

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2021

-

11:21

Beloruski KGB likvidirao muškarca u Minsku, tvrde da je pucao na njih
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Beloruske snage bezbednosti likvidirale su jednog muškarca i uhapsile njegovu ženu tokom akcije u stambenom bloku u Minsku, saopštila je danas služba bezbednosti KGB.


Čovek je u utorak navodno otvorio vatru na snage bezbednosti i lišio života jednog pripadnika bezbednosne službe, navodi se u saopštenju KGB, prenosi izveštač Rojtersa, koji nije mogao nezavisno da potvrdi verodostojnost saopštenja i snimka incidenta koji je emitovan na beloruskoj državnoj televiziji.

Viši savetnik liderke beloruske opozicije Svetlane Tihanovske koja je u egzilu, identifikovao je ubijenog čoveka kao IT radnika zaposlenog u softverskoj kompaniji EPAM Sistems, sa sedištem u SAD.

"On je navodno bio američki državljanin koji je podržavao demokratski pokret u Belorusiji. Njegova supruga je pritvorena. Majka je šokirana", napisao je na Tviteru Franak Vjacorka, savetnik Tihanovske i poručio da nasilje mora prestati iako se režim nada da nasiljem može da podeli društvo i da obeshrabri protivnike.

"Nasilje ne može biti rešenje za krizu. Dosta žrtava. Vladavina prava mora se vratiti u zemlju", poručio je Viacorka.

KGB nije identifikovao ubijenog čoveka po imenu ili profesiji, već ga je nazvao "teroristom", terminom koji se koristi, između ostalog, i za antivladine demonstrante.

"Kao odgovor na zakonite zahteve organa reda 31-godišnji osumnjičeni odbio je da otvori vrata svog stana. S obzirom na prirodu otpora koji je pružio državnim organima, on je likvidiran u razmeni vatre", navodi se u saopštenju KGB.

Komentari (0)

Evropa