Evropa

Orban: Ne zanimaju me kritike Ukrajine o gasnom sporazumu

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

08:27

Orban: Ne zanimaju me kritike Ukrajine o gasnom sporazumu
Viktor Orban - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mađarski premijer Viktor Orban odbacio je danas kritike susedne Ukrajine na račun dugoročnog sporazuma o snabdevanju gasom koji je potpisan sa ruskim Gaspromom, poručivši da ga ne zanima stav Kijeva o tome, prenosi Rojters.

Orban je u izjavi za državni radio rekao da je odgovoran samo mađarskim biračima, koji bi bez novog sporazuma s Rusijom bili primorani da plaćaju mnogo više cene gasa.

Prema novom sporazumu, Gasprom obustavlja tranzit gasa do Mađarske preko Ukrajine, i ubuduće će isporuke obavljati preko Srbije gasovodom Balkanski tok, i preko Austrije iz terminala tečnog prirodnog gasa na ostrvu Krk.

Preporuka za vas

Komentari (1)

nbgd

01.10.2021 12:27

BRAVO! A i stvarno, zamisli da se madjarski premijer/predsednik zalio jer je Ukraina nesto potpisala sa nekom zemljom - recimo da protestvuje jer hoce u EU :) Bilo bi smesno da nije tuzno - a tuzno je sto ce EK cak da reaguje i da ima "neki stav" povodom ovog tuzakanja, umesto da kaze - jeste li normalni, Madjarska je clanica EU i ona ima pravo da potpisuje ugovore koji su u njenom interesu i TACKA.

Evropa