Evropa

Prirodni fenomen u Grčkoj ne prestaje da intrigira svet - čitav grad prekriven je paukovom mrežom

Komentari

Autor: karvasaras.gr

06/10/2021

-

11:00

Prirodni fenomen u Grčkoj ne prestaje da intrigira svet - čitav grad prekriven je paukovom mrežom
Prirodni fenomen u Grčkoj ne prestaje da intrigira svet - čitav grad prekriven je paukovom mrežom - Copyright Janis Janakopulos/karvasaras.gr

veličina teksta

Aa Aa

U Grčkoj je ponovo prisutan prirodni fenomen koji intrigira čitav svet u ovo doba godine. Naime, paukovi su mrežom prekrili gotovo sve zelene površine u malom gradu Etiliko na zapadu Grčke.

Iako je ovaj fenomen u poslednjih nekoliko godina postao uobičajen za mali grad koji se nalazi nedaleko od Patre, stanovnici su sve glasniji u žalbama nadležnima i žele da se problem što pre reši. Međutim, prema rečima stručnjaka jedino rešenje za najezdu paukova jeste kiša koja je najavljena za četvrtak.

Ono što pak, mnoge zanima jeste zašto paukove privlači baš ovaj grad.

Zagađena voda na istoku grada u kombinaciji sa visokim temperaturama koje su vladale letos pogoduju larvama komaraca. Međutim, kad je temperatura pala, komarci su izumrli i postali idealna hrana za paukove koji se okupljaju na ovakvim mestima u potrazi za hranom, istovremeno tkajući svoju mrežu preko zelenila koje se tamo nalazi.

Prema rečima agronoma Jorgosa Tegasa trenutno ne postoji rešenje osim gore pomenute kiše. Ono što bi pak, preventivno moglo da spreči umnožavanje komaraca u Etiliku jeste rešavanje problema zagađene vode, prenosi grčki portal "Karvasaras".

(Priredila T.T.)

Komentari (0)

Evropa