Evropa

Kurc se vratio u poslaničke klupe: "Nisam robot, već čovek sa svim greškama"

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

09:48

Kurc se vratio u poslaničke klupe: "Nisam robot, već čovek sa svim greškama"
Sebastijan Kurc se obraća naciji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc vratio se danas u poslaničke klupe, kao šef poslaničkog kluba narodnjaka. On je prošle nedelje podneo ostavku na mesto kancelara zbog optužbi i istrage u vezi korupcije i mita, položio je zakletvu kao poslanik.

Kurc se jutros video porukom obratio građanima i kazao da je u opticaju mnoštvo SMS poruka koje nije on napisao. Ali, kada je reč o porukama koje je on napisao, rekao je da nije robot, već čovek sa greškama i emocijama, i da danas ne bi napisao neke formulacije koje je tada sastavio. Ukazao je da se zbog tih poruka izvinio i da se zbog njih kaje.

Međutim, podvlači da SMS poruke nisu i nemaju nikakve veze sa bilo kakvim krivičnim delom, te su ciljano puštane u javnost da se nanese šteta OVP i njemu lično. Kurc je zatražio da se jasno napravi razlika između SMS poruka i optužbi vezanih za krivično delo.

Kada je reč o krivičnim delima kaže da nikada u celom svom životu nije napravio nijedno i obećao je da će kao šef poslaničkog kluba OVP dati svoj doprinos i podržati vladu. "Nisam kancelar iz senke", ponovio je Kurc u poruci građanima. On je istakao da postoji stabilna vlada, i da su to zaslužili građani Austrije. Ponovio je da je sprečio koaliciju četiri opozicione stranke, time što je svoju funkciju oslobodio i omogućio da Aleksander Šalenberg postane kancelar.

Zbog povratka Kurca u parlament poslanica Irene Nojman-Hartberger, koja je posle izbora dobila njegov mandat, morala je da se povuče iz skupštine. Povatak Kurca u poslaničke klupe bio je propraćen velikim prisustvom austrijskih i stranih medija, koliko se retko okupi u parlamentu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa