Evropa

Sakašvili u štrajku glađu - nakon transfuzije, stanje mu je stabilizovano

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2021

-

14:01

Sakašvili u štrajku glađu - nakon transfuzije, stanje mu je stabilizovano
Mihail Sakašvili - Copyright AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Bivšem gruzijskom predsedniku Mihailu Sakašviliju, koji u zatvoru štrajkuje glađu, izvršena je transfuzija krvi i u stabilnom je stanju, izjavio je njegov lekar Nikolos Kipšidze.

"Jedan od parametara Sakašvilijevog testa krvi bio je loš, pa su mu lokalni zatvorski lekari i ekipa hitne pomoći pomogli oko transfuzije i nakon toga Sakašvilijevo stanje je stabilizovano", rekao je Kipšidze, javio je Interfaks.

On smatra da bi Sakašvilija trebalo prebaciti u gradsku bolnicu, jer kriza može da se ponovi i teško bi se sa njom izborio u zatvorskoj bolnici, preneo je Rojters.

Sakašvili, koji je 1. oktobra počeo štrajk glađu, uhapšen je pošto se vratio u Gruziju, nakon što je godinama živeo u inostranstvu.

Četiri krivična postupka

Maihail Sakašvili je bio predsednik Gruzije od januara 2004. godine do novembra 2013. godine, kada je napustio zemlju nekoliko dana pre isteka svog mandata.

Odmah nakon toga, četiri krivična postupka su pokrenuta protiv njega, od kojih je do sada osuđen za dva, a on tvrdi da su sve optužbe protiv njega politički motivisane.

U januaru 2018. godine, Gradski sud u Tbilisiju osudio je Sakašvilija u odsustvu na tri godine zatvora u slučaju ubistva Sandra Girgvlijanija, sluzbenika Gruzijske ujedinjene banke, navodi TASS.

U junu 2018. godine, isti sud ga je osudio na šest godina zatvora u slučaju napada na poslanika Valerija Gelašvilija 2005. godine, dodaje ruska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa