Evropa

Kraljici Elizabeti II lekari savetovali da odmara najmanje dve sedmice

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CNN

29/10/2021

-

19:43

Kraljici Elizabeti II lekari savetovali da odmara najmanje dve sedmice
Kraljica Elizabeta II - Copyright Tanjug AP/Arthur Edwards

veličina teksta

Aa Aa

Britanskoj kraljici Elizabeti II (95) lekari su savatovali da miruje najmanje naredne dve sedmice, kao i da tokom tog perioda može da nastavi sa određenim brojem lakših kraljevskih aktivnosti, ali joj ne  preporučuju da prima zvanične posete, prenosi CNN.

Podsetimo, kraljica je pre sedam dana primljena u bolnicu, saopštila je tada Bakingemska palata. Izvor iz Bakingemske palate rekao je za CNN da je kraljica prošle sedmice ostala u bolnici iz predostrožnosti ali je ubrzo puštena i vratila se svojim dužnostima.

Kraljica, koja je na tronu skoro sedam decenija, prošle srede je otkazala službeni put u Severnu Irsku, sa obrazloženjem da joj je medicinsko osoblje savetovalo da se odmori. Ovo je inače prvi put da je kraljica bila u bolnici od 2013. godine

Vest o kraljičinom zdravstvenom stanju stigla je samo nekoliko dana pošto je ona snimljena na jednom događaju kako hoda sa štapom. Prethodni put je snimljena sa štapom 2003. godine, ali je tada imala operaciju kolena.

Monarh sa najdužom vladavinom

Kraljica Elizabeta II je na tronu od 6. februara 1952. godine, što znači da je britanski monarh već 69 godina, te da drži rekord najduže vladavine na svetu.

Ove godine je postala udovica kada je princ Filip umro u 99. godini u aprilu, ali i dalje obavlja svoje kraljevske dužnosti.

Sa princom Filipom ima četvoro dece, a prvi u redu za nasledstvo je njihov najstariji sin princ Čarls.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa