Evropa

Još nejasan način na koji je stradao ruski diplomata koji je pronađen mrtav ispred zgrade ambasade u Berlinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Rojters

05/11/2021

-

22:34

Još nejasan način na koji je stradao ruski diplomata koji je pronađen mrtav ispred zgrade ambasade u Berlinu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ispred ambasade Nemačke u Berlinu 19. oktobra pronađeno je telo čoveka za kojeg se, kako piše Špigl, veruje da je pao sa sprata ambasade.

Špigl je objavio da nemačke bezbednosne snage veruju da je tragično stradali čovek bio tajni agent ruske Federalne službe bezbednosti (FSB).

Berlinska policija odbila je da komentariše navode i uputila da se sva pitanja pošalju javnom tužiocu koji nije bio dostupan za komentar, preneo je Rojters.

Pripadnici nemačke službe bezbednosti istakli su da nije jasno kako je diplomata pao niti šta je bio uzrok smrti. Špigl tvrdi da ambasada Rusije nije pristala ni da se obavi autopsija. 

Neimenovani čovek zvanično je obavljao funkciju drugog sekretara ambasade i, kako Špigl tvrdi, ima porodične veze sa oficirom iz direktorata FSB u Rusiji koji se bavi antiterorizmom.  

Špigl je citirao zvanično saopštenje ambasade Rusije u kojem se navodi da je to bio "tragični incident koji ne žele da komentarišu iz etičkih razloga".

Ministar inostranih poslova Nemačke rekao je na redovnom brifingu da je nemačka vlada upoznata o smrti ruskog diplomate u Berlinu ali da ne mogu da daju više detalja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa