Evropa

Makron: Nećemo uvoditi karantin za nevakcinisane

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2021

-

23:12

Makron: Nećemo uvoditi karantin za nevakcinisane
Emanuel Makron - Copyright Tanjug/AP/Andy Buchanan

veličina teksta

Aa Aa

Francuska neće slediti evropske zemlje koje uvode mere izolacije za nevakcinisane protiv kovida 19, zbog uspeha njene zdravstvene propusnice u suzbijanju širenja virusa, poručio je predsednik Emanuel Makron.

"Te zemlje koje zaključavaju nevakcinisane su one koje nisu uvele zdravstvenu propusnicu. Iz tog razloga ovaj korak nije neophodan u Francuskoj", rekao je Makron listu "Voa di nor", prenosi Rojters.

Evropa je ponovo postala epicentar pandemije, što je podstaklo neke zemlje da ponovo uvedu ograničenja uoči Božića i pokrenulo debatu o tome da li su same vakcine dovoljne da se zaustavi kovid 19.

Ranije ove nedelje Austrija je uvela karantin za ljude koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa. Belgija je pooštrila ograničenja zbog korona virusa, nalažući širu upotrebu maski uz uvođenje rada od kuće kao obaveze.

Glavni kandidat za narednog kancelara Nemačke Olaf Šolc danas je takođe upozorio da zemlja mora da se pripremi za oštre mere u narednim mesecima, kako bi se uhvatila u koštac sa novim talasom koronavirusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa