Evropa

Turčin jurio Srbina ulicama Beča, pretio mu bejzbol palicom zbog lažnih kovid propusnica

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2021

-

10:30

Turčin jurio Srbina ulicama Beča, pretio mu bejzbol palicom zbog lažnih kovid propusnica
Turčin jurio Srbina ulicama Beča, pretio mu bejzbol palicom zbog lažnih kovid propusnica - Copyright Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner

veličina teksta

Aa Aa

Jedan spor između "kupca" i "prodavca" u Beču završen je pritvaranjem i krivičnom prijavom. Jedan srpski državljanin prodao je Turčinu falsifikovane kovid propusnice, a nakon isplate usledila je žestoka svađa.

Turčin je Srbina jurio ulicama Beča bejzbol palicom. Srbin je zatražio pomoć u jednoj policijskoj stanici u kojoj je otkriveno krivično delo koje je vodilo ka nasilju. Nije prošlo mnogo vremena, kada je u policijsku stanicu ušetao i Turčin.

Tokom odvojenog saslušanja policija je od Turčina saznala da je pre nekoliko dana od Srbina kupio ukupno šest falsifikovanih kovid propusnica za 1.000 evra. On za te pare, međutim, nije dobio QR kod, za šta je Srbin tražio dodatne pare.

Pošto je smatrao da je prevaren zatražio je pare natrag, što je dovelo do svađe usled koje ga je pojurio gradom. Policija je kod njega našla jednu falsifikovanu kovid propusnicu, ali je negirao da je bilo kome pretio bejzbol palicom.

Nedaleko od policijske stanice, međutim, čuvari reda su pronašli bejzbol palicu u jednoj kanti za smeće. Turčin je privremeno pritvoren zbog opasne pretnje, a Srbin, koji je negirao da ima veze sa falsifikovanim dokumentima, pušten je na slobodu uz krivičnu prijavu.

Komentari (0)

Evropa