Evropa

Premijerka Danske snimljena bez maske u prodavnici, uputila izvinjenje putem društvenih mreža

Komentari

Autor: Jutarnji.hr

04/12/2021

-

19:32

Premijerka Danske snimljena bez maske u prodavnici, uputila izvinjenje putem društvenih mreža
Premijerka Danske snimljena bez maske u prodavnici, uputila izvinjenje putem društvenih mreža - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Danska premijerka Mete Frederiksen izvinila se nakon što je snimljena u prodavnici bez zaštitne maske, što je suprotno novim pravilima u svrhu suzbijanja širenja koronavirusa. Frederiksen se ovaj gaf desio uoči teške nedelje, kada izlazi pred parlamentarnu istražnu komisiju.

Snimak koji je  objavio danski dnevni list Ekstra Bladet, snimio je u petak prolaznik kroz izlog prodavnice odeće u centru Kopenhagena, četiri dana nakon što je ponovo uvedena obaveza nošenja maski na javnim mestima i u javnom prevozu, prenosi Jutarnji.hr.

"Radi se o previdu, nakon novih pravila koja su stupila na snagu. Shvatila sam to kada me je građanin snimio", brzo je reagovala Frederiksen objavom na društvenim mrežama.

Međutim, ovaj događaj desio se u nezgodan čas za premijerku koju će u četvrtak saslušati parlamentarna komisija, koje razmata njenu odluku o klanju više od 15 miliona uzgojenih vizona kako bi se izbegla opasnost mutacije koronavirusa.

Ta je odluka hitno donesena u novembru 2020. , a kasnije je utvrđeno da nije imala pravni temelj, pa je ostavku dao ministar poljoprivrede, a Frederiksen se ispričala uzgajivačima. Komisija sada istražuje da li je premijerka tada znala da ta odluka nije bila zakonski utemeljena.

Preporuka za vas

Komentari (1)

DragancheG

05.12.2021 07:51

Izvinjenje prihvaćeno jer je iskreno.

Evropa