Evropa

Blizu granice s Belorusijom pronađeno telo migranta, policija: Pronađen pasoš Nigerije, istraga u toku

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

13:13

Blizu granice s Belorusijom pronađeno telo migranta, policija: Pronađen pasoš Nigerije, istraga u toku
Blizu granice s Belorusijom pronađeno telo migranta, policija: Pronađen pasoš Nigerije, istraga u toku - Copyright Tanjug/Maxim Guchek/BelTA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Telo ilegalnog migranta pronađeno je u blizini granice Poljske sa Belorusijom, saopštila je danas policija u poljskoj oblasti Podlasko vojvodstvo.Portparol policije Tomaž Krupa precizirao je da je telo pronađeno oko devet kilometara od granice, prenosi Tass.

Kako je rekao, uz telo je pronađen pasoš Nigerije. U toku je istraga kako bi se utvrdio uzrok smrti. Migrantska kriza na beloruskoj granici sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, gde migranti sa Bliskog istoka pristižu od početka godine, krenula je da eskalira 8. novembra.

Nekoliko hiljada izbeglica se tada približilo poljskoj granici iz Belorusije i odbilo da napusti to područje, srušivši ogradu od bodljikave žice u pokušaju da pređe u Poljsku, ali su poljske snage uspele da zaustave većinu ovih pokušaja.

Poljski graničari osujetili su ove godine više od 40.000 pokušaja ilegalnog prelaska poljsko-beloruske granice, što je 400 puta više nego prošle godine.

Komentari (0)

Evropa