Evropa

Ukrajinski Generalštab stavio je oznaku tajnosti na podatke o upotrebi letelica

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2021

-

09:42

Ukrajinski Generalštab stavio je oznaku tajnosti na podatke o upotrebi letelica
Ukrajinski Generalštab stavio je oznaku tajnosti na podatke o upotrebi letelica - Copyright Tanjug/AP Photo/Andriy Dubchak

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski Generalštab stavio je oznaku tajnosti na podatke o upotrebi turskih bespilotnih letelica "bajraktar" i američkih raketnih sistema "džavelin" u Donbasu, prenosi agencija Ukrainskie novosti.

"Informacije o primeni izviđačko-jurišnih bespilotnih sistema 'bajraktar TB2' i prenosnih protivtenkovskih raketnih sistema 'džavelin' u zoni operacija Združenih snaga spadaju u zvanične i tajne", saopštio je ukrajinski Generalštab agenciji.

Kako je precizirano, ti podaci se deklarišu kao informacije sa ograničenim pristupom i ne podležu obelodanjivanju, preneo je Sputnjik.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je ranije da su ukrajinski vojnici 26. oktobra prvi put upotrebili jurišnu bespilotnu letelicu "bajraktar" u Donbasu, koji je navođenom bombom uništio top protivnika.

S tim u vezi, stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja nazvao je upotrebu „bajraktara“ u Donbasu opasnom igrom i istakao da Kijev možda ne može da zamisli posledice takvog poteza.

U novembru je saopšteno da je tokom operacija u Donbasu prvi put upotrebljen i američki raketni sistem "džavelin".

Komentari (0)

Evropa