Evropa

Zbog zagrevanja uglja i otrovnih gasova evakuisan rudnik u Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2021

-

19:32 >> 20:34

Zbog zagrevanja uglja i otrovnih gasova evakuisan rudnik u Rusiji
Zbog zagrevanja uglja i otrovnih gasova evakuisan rudnik u Rusiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svih 128 rudara evakuisano je iz rudnika u Kamerovskoj oblasti u Rusiji gde je, prema prethodnim podacima, došlo do zagrevanja sloja uglja i povećane emisije otrovnih gasova, rečeno je za TASS iz kompanije "SEUK-Kuzbas", koja upravlja rudnikom.

"Svi su izvučeni na površinu. Niko nije povređen", navela je kompanija i naglasila da nije došlo do požara u rudniku. U rudniku Rubana ranije danas je prijavljeno da je došlo do incidenta, kada su senzori detektovali povećan nivo ugljen-monoksida.

Iz kompanije su kasnije saopštili da je situacija sa gasom normalna i da je ventilacioni sistem radi rutinski, prenosi TASS. Prema navodima službi za vanredne situacije, u rudniku se nalazilo 128 rudara. Radovi u rudniku su privremeno obustavljeni. Kancelarija lokalnog tužioca pokrenula je istragu o nesreći.

Prethodno je neimenovani izvor za TAS S rekao da je izbio požar u rudniku Rubana, ali je kasnije izvor iz lokalnih službi za vanredne situacije za agenciju naveo da nije došlo do požara, već da su uzbunu izazvali merači temperature koji su se aktivirali i senzori za detekciju ugljen monoksida.

Pre nekoliko nedelja 46 rudara i pet spasilaca je stradalo u eksploziji u drugom rudniku u Kemerovu, što je najsmrtnonosnija katastrofa u rudniku uglja u Rusiji od 2010. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa