Evropa

Orban: Ne menjamo naše prakse u zaštiti granica

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2021

-

07:59

Orban: Ne menjamo naše prakse u zaštiti granica
Profimedija - Copyright Profimedija

veličina teksta

Aa Aa

Mađarski premijer Viktor Orban naglasio je da Mađarska ostaje pri svojim praksama zaštite granica i da "nikome neće dozvoliti da ih menja".

"Nećemo učiniti ništa što bi promenilo naše prakse u odbrani granice. Nastavićemo te prakse upravo onako kako smo činili do sad, čak i ako nam je Evropski sud rekao da ih promenimo. Nećemo ih menjati i nećemo dozvoliti bilo kome da to čini", naglasio je Orban, prenosi MTI.

Mađarski premijer je na konferenciji za novinare rekao da je vlada odmerila sve mogućnosti, nakon odluke Ustavnog suda, a u vezi sa presudom Suda pravde Evropske unije, kojom je utvrđeno da mađarsko zakonodavstvo o pravilima i praksi u tranzitnim zonama na granici sa Srbijom krši pravila EU o azilu i povratku.

U odluci, donetoj ranije u decembru, Ustavni sud Mađarske je potvrdio da vlada mora braniti mađarski identitet,a navedeno je da ako institucije Evropska unija ne sprovode efektivno podeljene nadležnosti, mađarske vlasti mogu ih sprovoditi, kao i da se odnos između migracije i ljudskog dostojanstva mora ispitati iz perspektive postojećeg istorijskog stanovništva zemlje, podseća MTI

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa