Evropa

Bajden obećao Zelenskom da će "odlučno da odgovore" ako Rusija "nastavi invaziju na Ukrajinu"

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2022

-

23:25

Bajden obećao Zelenskom da će "odlučno da odgovore" ako Rusija "nastavi invaziju na Ukrajinu"
Bajden obećao Zelenskom da će "odlučno da odgovore" ako Rusija "nastavi invaziju na Ukrajinu" - Copyright Tanjug AP/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je danas u telefonskom razgovoru ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će SAD i saveznici odlučno odgovoriti u slučaju da Rusija "nastavi invaziju na Ukrajinu", saopšteno je iz Bele kuće.

Bajden je ponovo potvrdio posvećenost Vašingtona suverenitetu i teritorijalnom integirtetu Ukrajine, navodi se u saopštenju Bele kuće.

On je izrazio podršku merama izgradnje poverenja kako bi se spustile tenzije u Donbasu.

Bajden je podržao i aktivnu diplomatiju koja bi dovela do napretka u primeni Sporazuma iz Minska.

Dvojica lidera su izrazila podršku diplomatskim naporima koji počinju naredne nedelje bilateralnim dijalogom o strateškoj stabilnosti između Rusije i NATO, i Rusije i OEBS, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće.

Zelenski: Sa Bajdenom o akcijama za očuvanje mira u Evropi

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom danas razgovarao o akcijama koje treba preduzeti kako bi se sačuvao mir u Evropi, reformama i borbi protiv oligarha u Ukrajini.

"Razgovarali smo o zajedničkim akcijama Ukrajine, SAD i partnera kako bismo sačuvali mir u Evropi i sprečili dalju eskalaciju, reformama i borbi protiv oligarhije. Cenimo nepokolebljivu podršku Ukrajini", napisao je Zelenski na Tviteru.

Dodao je da prvi međunarodni razgovor u ovoj godini sa predsednikom SAD dokazuje posebnu prirodu odnosa dve zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa