Evropa

Gruško predvodi delegaciju Moskve na Samitu NATO-Rusija

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2022

-

17:10

Gruško predvodi delegaciju Moskve na Samitu NATO-Rusija
Aleksandar Gruško - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško potvrdio je danas da će predstavljati Ministarstvo spoljnih poslova u Savetu NATO-Rusija na sastanku u Briselu 12. januara.

"Rusku delegaciju će činiti diplomate i zvaničnici Ministarstva odbrane. Ja ću predvoditi tim Ministarstva spoljnih poslova“, potvrdio je Gruško za TASS.

Gruško je poručio i da objavljivanjem planova da održi vanrednu video konferenciju ministara spoljnih poslova uoči sastanka Saveta NATO-Rusija, Severnoatlantska alijansa pokušava da poveća tenzije oko unutrašnjeg ukrajinskog sukoba.

"Očekujemo takve korake od Alijanse. Obično su Savetu NATO-Rusija uvek prethodili ili sastanci Komiteta NATO-Ukrajina ili sastanci Severnoatlantskog Saveta. To su neki signali koje nam NATO šalje da su zabrinuti zbog navodne koncentracije ruskih snaga“, rekao je Gruško.

NATO je danas potvrdio sastanak Saveta NATO-Rusija 12. januara i pozvao Moskvu da razmotri "zabrinutost Alijanse u vezi sa delovanjem Rusije".

Poslednji sastanak Saveta NATO-Rusija održan je u leto 2019. godine, ali nije dao nikakve praktične rezultate, navodi TAS S.

Sednica Vojnog komiteta na nivou NATO načelnika generalštabova takođe će se održati u Briselu 12. i 13. januara.

Gruško je bio stalni predstavnik Rusije pri NATO u Briselu od 2012. do 2018, podseća TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa