Evropa

Džonson: Izdržaćemo porast broja zaraženih bez zatvaranja, bolnice narednih nedelja pod pritiskom

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2022

-

23:42

Džonson: Izdržaćemo porast broja zaraženih bez zatvaranja, bolnice narednih nedelja pod pritiskom
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/Steve Parsons

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da bi Velika Britanija mogla da izdrži porast zaraženih koronavirusom bez zatvaranja privrede, u trenutku kada je u toj zemlji registrovan novi rekordni broj novozaraženih, podstaknut varijantom omikron.

Džonson se opire nametanju strogih mera zatvaranja u Engleskoj, smatrajući da bi davanje treće doze vakcine i oprez stanovništva bili dovoljni da obuzdaju najnoviji talas koronavirusa, preneo je Rojters.

U Velikoj Britaniji je danas registrovano 218.724 novih slučajeva obolelih od kovid-19, što je novi rekord broja novozaraženih u jednom danu.  Džonson je tim povodom rekao da se pridržava mera u okviru "Plana B" uvedenih u Engleskoj prošlog meseca, koje uključuju nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama, ali ne ograničavaju okupljanja ili zatvaranje preduzeća.

"Zajedno sa merama 'Plana B' koje smo uveli pre Božića, imamo priliku da prebrodimo ovaj talas omikrona bez ponovnog zatvaranja naše zemlje. Možemo da zadržimo naše škole i naša preduzeća otvorenim i možemo da pronađemo način da živimo sa ovim virusom", rekao je Džonson.

Prema njegovim rečima, naredne nedelje biće pune izazova.

"Ne može se pobeći od činjenice da će rad nekih službi biti poremećen zbog odsustva osoblja", istakao je Džonson i upozorio da će se bolnice suočiti sa značajnim pritiskom u narednim nedeljama i najavio svakodnevno testiranje na kovid-19 za 100.000 kritičnih radnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa