Evropa

Mađarska će ponuditi četvrtu dozu vakcine onima koji zatraže

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2022

-

22:07

Mađarska će ponuditi četvrtu dozu vakcine onima koji zatraže
Mađarska će ponuditi četvrtu dozu vakcine onima koji zatraže - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mađarska bi trebalo da ponudi četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa ljudima koji to zatraže i nakon konsultacija sa lekarom, izjavio je danas šef kabineta premijera Viktora Orbana, Gergelji Guljaš.

Guljaš je rekao da će broj dnevnih novih slučajeva verovatno dostići rekordne brojeve u narednim nedeljama zbog brzog širenja omikron soja, ali je dodao da vlada ne očekuje sličan porast hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

"Svako može da primi četvrtu dozu vakcine protiv korona virusa na osnovu konsultacije sa lekarom, a vladina uredba o tome biće objavljena tokom ove nedelje", rekao je Guljaš na konferenciji za novinare, prenosi agencija Rojters.

Mađarska vlada je takođe odlučila da skrati obavezan period izolacije za zaražene sa 10 na sedam dana, rekao je Guljaš, dodajući da ljudi mogu da napuste karantin posle pet dana ukoliko budu negativni na testu.

Danska je juče saopštila da će ponuditi četvrtu dozu vakcine protiv korona virusa najugroženijim građanima, dok su Čile i Izrael već počeli imunizaciju četvrtom dozom.

Kako navodi Rojters, u Mađarskoj praktično nema anti-kovid mera, a obavezno nošenje maski je pravilo koje važi u zatvorenim prostorima i javnom prevozu.

U Mađarskoj je za protekla 24 sata dnevni broj novih infekcija skočio na 9.216.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa