Evropa

Vođa britanske opozicije pozvao Džonsona da podnese ostavku zbog odlaska na zabave tokom lokdauna

Komentari

Autor: Euronews, Daniel Bellamy, AP

15/01/2022

-

18:14

Vođa britanske opozicije pozvao Džonsona da podnese ostavku zbog odlaska na zabave tokom lokdauna
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Lider Laburističke partije Kejr Starmer ponovo je pozvao premijera Borisa Džonsona da podnese ostavku zbog skandala koji je izbio kada je utvrđeno da je prisustvovao zabavama koje su održane u vladinim zgradama tokom perioda lokdauna 2020. godine.

Starmer tvrdi da su postupci Džonsona poljuljali poverenje u vladu.

"On sada kaže da je 2020. godine tek posle 25 minuta saznao da je to bila zabava. Mislim da je time uveliko potkopan njegov moralni autoritet da vodi zemlju", istakao je Starmer.

Džonsonova kancelarija izvinila se kraljevskoj familiji u petak i zbog održavanja zabave u Dauning stritu za vreme sahrane princa Filipa prošle godine.

Dosad iz kancelarije premijera Džonsona nije stigla nijedna izjava negiranja održavanja zabava. Međutim, Džonson nije optužen da je prisustvovao svakoj zabavi. Ali se ranije ove nedelje izvinio zbog odlaska na zabavu u Dauning stritu u maju. 2020. godine kada je Velika Britanija bila u strogom lokdaunu i kada je bilo zabranjeno okupljanje više od dve osobe.

Milioni ljudi bili su odvojeni od svojih porodica i prijatelja, nisu mogli da posete ni rođake koji su u bolnicama ležali na samrti, ocenio je Euronews.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa