Evropa

Novi rekord u Nemačkoj, za dan više od 100.00 novozaraženih

Komentari

Autor: Fonet, Euronews Srbija

19/01/2022

-

10:31

Novi rekord u Nemačkoj, za dan više od 100.00 novozaraženih
Novi rekord u Nemačkoj, za dan više od 100.00 novozaraženih - Copyright Tanjug/ Robert Mićael/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka je danas prvi put od izbijanja pandemije koronavirusa zabeležila više od 100.000 slučajeva zaraze registrovanih tokom 24 sata.

Zabeležena su 112.323 nova slučaja, ali je ministar zdravlja Karl Loterbah izjavio da će broj zaraženih nastaviti da raste do sredine februara i najavio da će do maja biti uvedena obavezna vakcinacija.

U Nemačkoj je ukupno registrovano skoro 8,2 miliona zaraženih, a virus je odneo više od 116.000 života. Za protekla 24 sata je umrlo 239 osoba, javlja Rojters.

Ova zemlja je i prethodne nedelje beležila rekorde po broju novozaraženih u danu, ali su brojke nastavile da rastu dalje.

Ministar zdravlja Karl Lauterbah apelovao je ranije da Nemačka mora da obnovi svoju kampanju vakcinacije protiv kovida 19 u borbi sa omikron sojem, ali i da obezbedi uslove da može brzo da razvije novu vakcinu, ako se u budućnosti suoči sa smrtonosnom varijantom koronavirusa.

Takođe, problema sa novim sojem i širenjem virusa ima u celoj Evropi. Deluje da je omikron postao dominantna varijanta u većini država, a tome svedoči i nagli rast broja novozaraženih i dnevni rekordi u mnogim zemljama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa