Evropa

"Nema razloga za paniku": Kijev tvrdi da Ukrajini ne preti agresija velikih razmera iz Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2022

-

20:53

"Nema razloga za paniku": Kijev tvrdi da Ukrajini ne preti agresija velikih razmera iz Rusije
"Nema razloga za paniku": Kijev tvrdi da Ukrajini ne preti agresija velikih razmera iz Rusije - Copyright Tanjug/AP Photo/Andriy Dubchak

veličina teksta

Aa Aa

Kijev ne vidi nikakvog osnova da potvrdi da je u toku priprema agresije velikih razmera na Ukrajinu, izjavio je danas načelnik Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.

"Želeo bih još jednom da kažem da ne vidimo osnova da kažemo da se sprema agresija velikih razmera na Ukrajinu. To je nemoguće u fizičkom smislu. Ima li kretanja ruskih trupa na teritoriji Rusije? Da, ima i to za nas nije novost, ali za naše strane partnere je to možda (važna) vest", rekao je Danilov na brifingu posle sastanka Saveta, prenosi TASS.

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine pokušao je danas da uveri partnere Ukrajine da nema razloga za paniku zbog navodne pretnje ruskom invazijom.

"Želim da napomenem da je bilo dosta vesti u našoj zemlji u poslednje vreme. Mediji su se mnogo bavili vojnim temama. Zamolio bih vas prijatelji da smanjite napetost. Situacija u kojoj se nalazimo je apsolutno jasna i za sada nema razloga za paniku", poručio je načelnik Danilov.

On je podsetio da je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko planirao da sazove sastanak gradonačelnika ukrajinskih gradova na temu kako braniti Ukrajinu.

"Za to postoje naše oružane snage", poručio je Danilov.

On je dodao i da broj stranih diplomata koji napuštaju Ukrajinu nije veliki jer samo tri ambasade evakuišu svoje osoblje, dok 49 to ne planiraju da čine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa