Evropa

Boris Džonson opet na udaru kritika: Organizovao zabavu tokom prvog lokdauna i za svoj rođendan

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2022

-

08:29

Boris Džonson opet na udaru kritika: Organizovao zabavu tokom prvog lokdauna i za svoj rođendan
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/House of Commons/PA

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson organizovao je zabavu za svoj rođendan tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida 19 u junu 2020. godine kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru, izvestila je TV mreža ITV njuz.

Ovim novim otkrićem se pojačava pritisak na premijera Veliike Britanije zbog niza okupljanja u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu broj 10, kojima su, kako se čini, prekršene epidemiološke mere koje je nametnula Vlada na čijem je čelu, prenosi Rojters. Njegov kabinet je osporio da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveo da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu, posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, "koji se zadržao manje od 10 minuta".

ITV izveštava da je navodno premijerova supruga Keri Džonson pomogla u organizaciji zabave 19. juna popodne, na kojoj je bilo prisutno 30 ljudi. Veruje se da je premijeru darovana torta dok je njegova supruga podstakla osoblje da otpeva rođendansku pesmu Džonsonu.

Džonson je ranije davao razna objašnjenja o nelegalnim zabavama u svojoj rezidenciji. Prvo je rekao da nijedno pravilo nije prekršeno, a zatim se izvinjavao Britancima. Opozicioni lider Kir Starmer rekao je o rođendanskom skupu da je to još jedan dokaz da "Britanci imaju premijera koji veruje da pravila koja je uveo drugima ne važe za njega".

"Ne možemo da dozvolimo da nastavimo sa ovom haotičnom vladom bez kormila. Premijer je smetnja naciji i on mora da ode", rekao je Starmer.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa