Evropa

Lavrov: Rusija spremna za neophodne mere ako Zapad ne pruži potrebne garancije

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

14:29

Lavrov: Rusija spremna za neophodne mere ako Zapad ne pruži potrebne garancije
Sergej Lavrov - Copyright Tanjug/AP/Jean-Christophe Bott/Keystone

veličina teksta

Aa Aa

Rusija će preduzeti neophodne mere ako Zapad ne pruži konstruktivni odgovor na predlog Moskve o bezbednosnim garancijama, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Ako ne bude konstruktivnog odgovora, ako Zapad nastavi sa agresivnim kursom, onda će, kao što je predsednik Vladimir Putin više puta rekao, Moskva preduzeti neophodne mere", rekao je Lavrov u Dumi, odnosno ruskom parlamentu, prenosi TASS.

U svakom slučaju, kako je dodao, svako mora da zna da je bezbednost Rusije i njenih građana apsolutni prioritet i da će oni biti osigurani u svim okolnostima.

Rusija je u decembru uputila predlog Sjedinjenim Američkim Državama i NATO tražeći bezbednosne garancije da se Alijansa neće širiti na Istok. S obzirom na to da ovakvih garancija nije bilo, iz Moskve su rešili da ne povlače više od 100.000 vojnika koji su raspoređeni na u blizini granice sa Ukrajinom.

Zapadne zemlje strahuju od potencijalne invazije Rusije na Ukrajinu, pa se u svrhe smriivanaj tenzija već neko vreme vode pregovori, koji još nisu dali opipljive rezultate.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa