Evropa

Kvarteng: Ostavka premijera Džonsona nije neizbežna

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2022

-

12:33

Kvarteng: Ostavka premijera Džonsona nije neizbežna
Tanjug/AP/Frank Augstein - Copyright Tanjug/AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Britanski ministar privrede Kvasi Kvarteng rekao je danas da ostavka premijera Borisa Džonsona uopšte nije neizbežna pošto je on premijeru dao podršku u aferi sa nedozvoljenim zabavama u Dauning stritu broj 10 u vreme lokdauna.

Džonsonov položaj je u krizi već skoro puna tri meseca, a sve veći broj poslanika u njegovoj stranci smatra da bi premijer trebalo da odustane od premijerske fotelje nakon organizovanja zabava u svojoj rezidenciji tokom pandemijskog lokdauna, prenosi Rojters.

Čarls Voker, ranije lojalan visoki poslanik konzervativaca, rekao je za list Obzerver da je sada "neizbežno" da njegova stranka smeni Džonsona sa funkcije.

Tanjug/AP/Frank Augstein

 

"Ja ne vidim ono što oni vide", uzvratio je je danas ministar privrede Kvasi Kvarteng za Skaj njuz.

Džonson se nedeljama bori da sačuva svoj položaj, govoreći da će izvući pouke iz nedavnih grešaka i produžiti dalje.

Prošlog ponedeljka, kada je otišao u Donji dom parlamenta da se izvini zbog organizovanja zabava u vreme dok je u Velikoj Britaniji bio na snazi lokdaun, Džonson je izazvao ogorčenje u javnosti jer je lažno optužio lidera opozicije da je propustio da krivično goni sada pokojnog TV voditelja Džimija Sevila, koji je bio osumnjičen za seksualno zlostavljanje dece.

Za Džonsona je bilo "savršeno razumno" da napadne ser Kira Starmera, nekadašnjeg čelnika tužilaštva zbog propusta da se procesuira Sevil, ocenio je ministar Kvasi Kvarteng u intervjuu za Skaj njuz.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa