Evropa

Oglasio se princ Čarls i prokomentarisao želju svoje majke da Kamila nosi titulu kraljice

Komentari

Autor: BBC

06/02/2022

-

12:43

Oglasio se princ Čarls i prokomentarisao želju svoje majke da Kamila nosi titulu kraljice
Princ Čarls i Kamila Parker - Copyright Tanjug/AP/Chris Jackson

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Čarls čestitao je svojoj majci, kraljici Elizabeti Drugoj, sedamdesetogodišnjicu na prestolu, rekavši da je u pitanju "izuzetno dostignuće", i da su on i njegova supruga "duboko svesni časti koja im je ukazana". 

Kraljica je juče, u obraćanju povodom obeležavanja ovog jubileja, rekla kako bi želela da Čarlsova supruga Kamila postane "kraljica supruga kada za to dođe vreme", odnosno kada Čarls postane kralj.

"Kraljičina posvećenost dobrobiti svog naroda svake godine izaziva sve veće divljenje. Duboko smo svesni časti koju predstavlja želja moje majke. Podrška moje drage supruge je neprocenjiva dok zajedno radimo na tome da služimo i pomažemo kraljici i svim građanima", rekao je princ od Velsa.

Kraljičina vladavina je počela kada je imala 25 godina, nakon smrti njenog oca, Džordža VI, 6. februara 1952. godine, prenosi BBC.

Povodom 70-godišnjice rekla je da taj datum pamti "kako po smrti oca, tako i po početku vladavine". U pisanoj poruci naciji, zahvalila se svima na podršci, odanosti i naklonosti.

Ovo je prva godišnjica koju kraljica obeležava otkako je njen suprug, princ Filip od Edinburga, preminuo prošle godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa