Evropa

Kijev tvrdi: Ukrajina potpuno kotroliše situaciju na granici sa Rusijom

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2022

-

18:54

Kijev tvrdi: Ukrajina potpuno kotroliše situaciju na granici sa Rusijom
Kijev tvrdi: Ukrajina potpuno kotroliše situaciju na granici sa Rusijom - Copyright Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinske vlasti potpuno kontrolišu situaciju na granici sa Rusijom, izjavio je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

"Ukrajina i naši partneri se sprema za svaki mogući scenario. Situacija je potpuno pod kontrolom. Bilo kako, nećemo smanjiti diplomatske napore da osiguramo dugotrajnu i potpunu deeskalacju", kazao je on za Ukrinform, dodajući da su ruske trupe i dalje u blizini Ukrajine.

Međutim, on je pozvao većinu medija da demonstriraju uravoteženiji pristup situaciji na granici i da se suzdrže od zapaljivih komentara, dodaje TASS.

Kuleba pozvao ljude da ignorišu apokaliptička predviđanja

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je danas ljude da ignorišu ''''apokaliptička predviđanja'''' o neposrednoj ruskoj invaziji, rekavši da je njegova zemlja jaka i da ima međunarodnu podršku bez presedana.

"Danas Ukrajina ima snažnu vojsku, međunarodnu podršku bez presedana i veru Ukrajinaca u svoju zemlju", naveo je Kuleba na Tviteru.

"Neprijatelj treba da se plaši nas, a ne mi njega", istako je on, preneo je Rojters.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je pre nedelju dana da Ukrajina nije Titanik koji tone i optužio Vašington i medije da izazivaju paniku koja opterećuje ekonomiju, preneo je Rojters.

Zapadni mediji i zvaničnici navode da je Rusija rasporedila više od 100.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom i da to, kako tvrde, izaziva strah da bi mogla da izvrši invaziju na tu zemlju.

Moskva je saopštila da ne planira invaziju, ali da bi, kako navodi Rojters, mogla da preduzme nepreciziranu vojnu akciju ako njeni bezbednosni zahtevi ne budu ispunjeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa