Fokus

Zaharova: Vesti protiv Rusije su informativni maraton NATO želja, ovo više nije propaganda već zločin

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2022

-

16:50

Zaharova: Vesti protiv Rusije su informativni maraton NATO želja, ovo više nije propaganda već zločin
Marija Zaharova - Copyright AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Povodom lažne vesti o početku ruske invazije na Ukrajinu koju je sinoć objavila američka novinska agencija Blumberg, predstavnica ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova je ocenila danas da "spekulacije o tobožnjoj invaziji Rusije na Ukrajinu više nisu propaganda, već zločin".

Ona je podsetila da je Blumberg i pre dve nedelje objavio lažnu vest o navodnim rusko-kineskim dogovorima za invaziji na Ukrajinu.

"I nemački Bild je je takođe objavio tekst pod naslovom 'Putinov puč-plan za Ukrajinu', u kojem tobože razotkriva detaljnu shemu 'zauzimanja Ukrajine' koja je, prema rečima novinara, 'pala u ruke neimenovane obaveštajne službe'", navodi Zaharova na platformi Telegram.

Prema njenoj oceni, "tako izgleda globalni informativno-politički maraton NATO želja".

"Mnogo puta smo videli kako zapadnjaci kvare Olimpijske igre. Ali sadašnji pristup smislili su pravi pokvarenjaci koji su spremni na sve", napisala je Zaharova, prenosi portal Sputnjik.

Zaharova je ukazala da je to je način vođenja borbe u uslovima kada se konkurencija nikako ne može izdržati na legalan način, pa se primenjuje pristup koji je već postao klasičan - pristup informativno-političkog pritiska i kampanje.

Prema njenim rečima, sada se to pretvorilo u globalnu kampanju protiv Rusije pod plaštom navodne agresije koju Rusija priprema protiv Ukrajine.

"Nema logike, nema činjenica, samo velika količina lažnih vesti, dezinformacija, otvorenog ludila, reklo bi se, pomnoženog sa besmislicama. Potkopavaju se sloboda medija, pouzdane činjenice i kritičko mišljenje i ljudima se nudi globalna mitologizovana, strašna laž", izjavila je Zaharova za Radio Rusiju.

Kako kaže, nije isključeno da medijske spekulacije mogu biti dimna zavesa za moguće provokacije Zapada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet