Evropa

Uhvaćena trojica od pet begunaca iz zatvora na Kritu, traga se za Pakistancem oduđenim na tri kazne doživotnog zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

10:06

Uhvaćena trojica od pet begunaca iz zatvora na Kritu, traga se za Pakistancem oduđenim na tri kazne doživotnog zatvora
Uhvaćena trojica od pet begunaca iz zatvora na Kritu, traga se za Pakistancem oduđenim na tri kazne doživotnog zatvora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grčka policija je uhvatila trojicu Albanaca, iz grupe od pet osuđenika koji su u ponedeljak ujutru pobegli iz policijske stanice u Hanji, na Kritu.

Pronađeni begunci su locirani kasno sinoć u Heraklionu, odakle su nešto iza ponoći prebačeni u zatvor u Hanju, a za preostalom dvojicom još se traga, prenosi grčki portal “Katimerini”.

Policija je trojici begunaca ušla u trag nakon što je locirala ukradeno vozilo kojim su se begunci kretali. Tokom kontrole koju su sprovele policijske vlasti, pronađeni su jedan nož i manja količina hašiša i heroina.

Uhapšeni su 43-godišnji Albanac koji je bio član grupe naoružanih kriminalaca "Atika", 29-godišnji Albanac koji je osuđen za trgovinu drogom i 32-godišnji Albanac koji je osuđen za razbojništvo.

Njih trojica su navodno tvrdila da su iz Hanje otišli ukradenim vozilom, dok su dvojica osuđenika ostavljena u Hanji i za njih, kako tvrde, ne znaju gde se kriju.

Potraga se nastavlja za 34-godišnjim Pakistancem koji je osuđen na tri doživotne kazne za tri ubistva i za 34-godišnjim Albancem koji je osuđen za krijumčarenje droge.

Policija je blokirala luke i aerodrome, kako bi sprečila begunce da napuste Krit.

Komentari (0)

Evropa