Evropa

I Hrvatska pozvala svoje građane da napuste Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2022

-

20:02

I Hrvatska pozvala svoje građane da napuste Ukrajinu
I Hrvatska pozvala svoje građane da napuste Ukrajinu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatske vlasti preporučile su svojim državljanima da napuste Ukrajinu, i tako se priključile brojnim državama, među kojima su i Severna Makedonija i Crna Gora, koje su to učinile strahujući od mogućeg ruskog napada na tu zemlju.

Hrvatima se preporučuje i izbegavanje putovanja u Ukrajinu, naročito uz granicu s Rusijom i Belorusijom, kao i blizu linije razdvajanja na područjima Krima i Donbasa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi Hina .

Onima koji ne mogu da napuste Ukrajinu savetujemo oprez i da se jave hrvatskoj ambasadi u Kijevu, navedeno je iz hrvatskog ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, zemlje članice NATO, pozvalo je juče svoje državljane da ne putuju u Ukrajinu, a ako se tamo već nalaze, da što pre napuste tu zemlju.

I Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je juče, "zbog nepredvidive bezbednosne situacije", upozorilo crnogorske državljane u Ukrajini da razmisle o privremenom napuštanju Ukrajine.

SAD, Britanija, Holandija, Danska, Letonija, Estonija, Australija i Novi Zeland ranije su pozvale svoje građane da napuste Ukrajinu, a to su u danas učinile i Švedska, Španija, Italija i Francuska, Saudijska Arabija i Jordan, navodi Hina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa