Evropa

Četiri osobe poginule u olujama u Evropi, zastrašujući snimci iz Hamburga

Komentari

Autor: Radio Slobodna evropa

17/02/2022

-

20:08

Četiri osobe poginule u olujama u Evropi, zastrašujući snimci iz Hamburga
Tanjug/AP/Hannibal Hanschke - Copyright Tanjug/AP/Hannibal Hanschke

veličina teksta

Aa Aa

Evropske meteorološke službe upozorile su u četvrtak, 17. februara, da će u narednim danima sever kontinenta zahvatiti niz oluja, nakon što je u jakim naletima vetra poginulo četvoro ljudi, prekinuto elektrosnabdevanje i zabeleženi problemi u saobraćaju, javio je Radio Slobodna Evropa.

Kako javlja agencija Frans Pres (AFP), železnički saobraćaj prekinut je u Škotskoj, delovima Engleske i Holandiji jer je olujno nevreme uzrokovalo pad stabala i bandera.

Tanjug/AP/Julian Stratenschulte

 

 

Aerodrom Shipol u Amsterdamu objavio je upozorenje na mogućnost kašnjenja letova zbog jakih udara vetra. Nekoliko avio-kompanija, među kojima i nemačka Lufthanza, otkazale su dio letova zbog oluje. Dva vozača poginula su u Nemačkoj nakon što su stabla pala na njihove automobile u Bad Bevenzenu, južno od Hamburga, i u regionu Harc, jugozapadno od Berlina.

Dve osobe poginule su u poljskom Krakovu, gdje je jak vetar oborio građevinski kran.

Tanjug/AP/Owen Humphreys/PA

 

 

Nemačka železnica Dojče ban saopštila je da je obustavila vozove na daljim linijama u sedam pokrajina na severu te zemlje. Meteorolozi su saopštili da je izmerena brzina vetra bila do 135 kilometara na čas u nižim predelima Nemačke.

Zastrašujući snimci dolaze iz Hamburga -  veliki talas probija prednje prozore trajekta, zaliva putnike, a potom poplavljuje unutrašnjost.

U Češkoj je nekoliko stotina hiljada ljudi bez struje pošto su stabla pala na napojne kablove, a slična situacija prijavljena je u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Tanjug/AP/Hannibal Hanschke

 

 

Oluje se očekuju kroz petak i subotu, sa uraganskim udarima u mnogim delovima kontinenta.

Belgija je objavila da je obalno područje proglasila narandžastom zonom, drugom po jačini nakon crvene, piše AFP.

Komentari (0)

Evropa