Evropa

Predsednik Rumunije: Podržavamo prijem Ukrajine u EU

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2022

-

09:22

Predsednik Rumunije: Podržavamo prijem Ukrajine u EU
Predsednik Rumunije: Podržavamo prijem Ukrajine u EU - Copyright AP/Andreea Alexandru

veličina teksta

Aa Aa

Rumunija u potpunosti podržava pridruživanje Ukrajine Evropskoj uniji, ali i Republike Moldavije i Gruzije, izjavio je danas rumunski predsednik Klaus Johanis.

"Rumunija u potpunosti podržava pristupanje Ukrajine, Republike Moldavije i Gruzije Evropskoj uniji. Mesto ovih partnera iz EU je u evropskoj porodici, a Rumunija će učiniti sve da ovo postane stvarnost", napisao je Johanis na Tviteru, a prenosi rumunska agencija Ađerpres.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je juče da je potpisao zvaničan zahtev za pristupanje njegove zemlje Evropskoj uniji, pozivajući istovremeno EU da omogući hitan prijem Ukrajine putem posebne procedure. Predsednici osam zemalja centralne i istočne Evrope, koje su članice EU, pozvali su juče sve članice tog bloka da Ukrajini odmah daju status zemlje kandidata i otvore pregovore o pridruživanju.

"Snažno verujemo da Ukrajina zaslužuje hitan prijem u EU", naveli su u zajedničkom pismu predsednici osam država članica EU - Bugarske, Češke, Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske, Slovačke i Slovenije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa