Evropa

Britanska kraljica se oporavila od korone, danas imala dve audijencije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

01/03/2022

-

14:08

Britanska kraljica se oporavila od korone, danas imala dve audijencije
Britanska kraljica se oporavila od korone, danas imala dve audijencije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanska kraljica Elizabeta Druga danas je viđena prvi put "u javnosti" pošto je pre devet dana objavljeno da je pozitivna na Kovid-19.

Prema pisanju britanskih medija, britanska kraljica Elizabeta Druga se oseća dovoljno dobro da je održala dve audijencije putem video veze iz kraljevskog zamka Vindzor.

Kraljica je razgovarala sa novopostavljenim ambasadorima iz Andore i Čada, navodi se u saopštenju Bakingemske palate, koje je preneo i Rojters.

Bakingemska palata je ranije potvrdila da kraljica ima blaže simptome korone, nalik prehladi, kao i to da je trostruko vakcinisana, i da sve vreme nastavlja da obavlja lakše dužnosti koje, kako su naveli, uključuju između ostalog i čitanje britanskih novina dobar deo dana.

profimedia

 

I samo nekoliko sati nakon što je test potvrdio da je pozitivna na koronu, Elizabeta Druga je potpisala poruku muškom i ženskom britanskom timu za karling nakon njihovog uspeha na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Međutim, u međuvremenu je otkazala dve virtuelne audijencije koje je trebalo da održi prošle nedelje, ali nije propustila prošle srede da obavi telefonski sastanak sa premijerom Borisom Džonsonom.

Kraljica je poslednji put obavila lični angažman u zamku Vindzor pre skoro dve nedelje, kada se sastala sa novim sekretarom za odbranu, general-majorom Eldonom Milarom.

Kovid-19 je poslednji u nizu zdravstvenih problema britanske kraljice, ali prema izveštajima medija - ona se sada oseća "mnogo bolje" posle nekoliko teških meseci koje je imala na izmaju 2021.

Prema navodima medija, britansku kraljicu u martu očekuje niz angažmana, između ostalog, trebalo bi da prisustvuje službi Komonvelta u Vestminsterskoj opatiji 14. marta, a potom i komemoraciji povodom smrti svog supruga, princa Filipa, vojvode od Edinburga 29. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa