Evropa

SAD šalju dodatne Patriot sisteme u Poljsku kao pojačanje

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

12:14

SAD šalju dodatne Patriot sisteme u Poljsku kao pojačanje
SAD šalju dodatne Patriot sisteme u Poljsku kao pojačanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

SAD šalju dve raketne baterije "Patriot" u Poljsku kao "odbrambeno raspoređivanje", koje bi se suprotstavilo svakoj potencijalnoj pretnji NATO saveznicima tokom ruske invazije na Ukrajinu, saopštio je portparol Evropske komande američke vojske (EUCOM).

" Po uputstvu ministra odbrane i na poziv naših poljskih saveznika, general Volters, komandant evropske komande, naredio je američkoj vojsci u Evropi i Africi da prebace dve baterije ''Patriot'' u Poljsku", naveo je kapetan Adam Miler, portparol EUCOM u saopštenju, prenosi CNN.

Ovo je razborita mera zaštite snaga kao podrška našoj posvećenosti članu pet i ni na koji način neće podržati bilo kakve ofanzivne operacije. Svaki korak koji preduzmemo ima za cilj da odvrati agresiju i uveri naše saveznike, navodi se u saopštenju, pozivajući se na princip da je napad na jednu članicu NATO napad na sve članice.

"Patriot" raketni sistemi protivvazdušne odbrane su namenjeni suprotstavljanu i uništavanju balističkih raketa kratkog dometa, modernih aviona i krstarećih raketa,navodi CNN.

Sve o dešavanjima u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa