Evropa

Ruski milioner i vlasnik Bornmuta Demin traži crnogorsko državljanstvo

Komentari

Autor: RTCG

14/03/2022

-

19:57

Ruski milioner i vlasnik Bornmuta Demin traži crnogorsko državljanstvo
Ruski milioner i vlasnik Bornmuta Demin traži crnogorsko državljanstvo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Maksim Viktorovič Demin, ruski milioner i vlasnik fudbalskog kluba Bornmut nalazi se na spisku ljudi koji su tražili crnogorsko državljasntvo na osnovu ulaganja od 250.000 evra.

Kako prenosi RTCG, Demin inače nije obuhvaćen sankcijama koje je vlada Velike Britanije uvela ruskim oligrarsima.

Boris Džonson je objavio da su sankcijama obuhvaćeno pet ruskih banaka i tri ruska milijardera. Međutim sankcije se ne odnose na Demina jer on poseduje od ranije britanski pasoš, pa je tako izbegao sudbinu svog sunarodnika Romana Abramoviča, vlasnika Čelsija.

Demin je 2011. godine postao suvlasnik engleskog fudbalskog tima zajedno sa Edijem Mičelom, da bi 2015. za 850.000 funti otkupio njegov deo i postao većinski vlasnik deonica ovog engleskog kluba.

Bormut je do prošle godine igrao u Premijer ligi, a ove godine nastupa u Čempionšipu sa izglednim šansama da se vrati u elitno takmičenje. Tim ima šest bodova manje od prvoplasiranog Fulama, i nalaze se na drugom mestu koje takođe direktno vodi u najelitnije fudbalsko takmičenje.

Sa klupe ih predvodi bivši engleski reprezentativac Skot Parker koji je takođe naglasio da je Demin "atipični ruski bogataš i da je britanski državljanin".

Prema sajtu "90.min" bogatstvo Demina je procenjeno na 900 miliona funti. 

On je bogatstvo stekao trgovinom petro-hemijom, i bogatstvo je stekao na tlu Velike Britanije pa ga javnost ne smatra za oligarha.

Ranije danas, jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević, je objavio na svom Tviter nalogu spisak osoba koje su navodno tražile crnogorsko državljanstvo.

Među brojnim imenima na listi se našlo i ime Maksima Denima. 

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa