Evropa

Trojica premijera s Mišelom po povratku iz Kijeva: Neophodne hitne mere za Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

12:56

Trojica premijera s Mišelom po povratku iz Kijeva: Neophodne hitne mere za Ukrajinu
Trojica premijera s Mišelom po povratku iz Kijeva: Neophodne hitne mere za Ukrajinu - Copyright Tanjug/Olivier Hoslet, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Premijeri Poljske, Češke i Slovenije razgovarali su sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom odmah po povratku iz ukrajinske prestonice Kijeva, saopštio je danas portparol poljske vlade.


"Neophodno je preduzeti dalje, hitne mere za Ukrajinu", napisao je Pjotr Miler na Tviteru, prenosi agencija Rojters.



Premijeri Mateuš Moravjecki, Petr Fijala i Janez Janša bezbedno su stigli u Poljsku nakon posete Kijevu gde su se u utorak uveče sastali sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i premijerom Denisom Šmigalom, prenosi agencija STA.

 

 


Nakon sastanka trojica premijera rekla su novinarima da su došli da izraze podršku ukrajinskoj borbi za slobodu i demokratiju.

"Ovde smo da se divimo vašoj hrabrosti i vašoj borbi koja ruši mit o nepobedivoj ruskoj vojsci", rekao je Janša i dodao da Ukrajina brani ne samo svoju teritoriju već i osnovne evropske vrednosti.

Premijeri tri zemlje juče su vozom stigli u Kijev, što predstavlja prvu takvu posetu stranih delegacija Ukrajini, od početka ruske vojne operacije.


 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa