Evropa

Poljska na Bajdenovom spisku za posetu, ali ne i Ukrajina

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

07:58

Poljska na Bajdenovom spisku za posetu, ali ne i Ukrajina
Poljska na Bajdenovom spisku za posetu, ali ne i Ukrajina - Copyright Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden dodao je posetu Poljskoj u svoj raspored ovonedeljnog putovanja u Evropu zbog hitnih sastanaka sa NATO i evropskim saveznicima, ali ne planira posetu Ukrajini, u trenutku kada se ruska invazija na ovu zemlju nastavlja, saopštila je Bela kuća.

Bajden će prvo otputovati u Brisel, a zatim u Poljsku gde će se sastati sa tamošnjim liderima, navela je sekretarka za štampu Džen Psaki u jučerašnjem saopštenju, prenosi AP.

"Američki predsednik će otputovati u Varšavu na bilateralni sastanak sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom, koji je zakazan za subotu. Bajden će razgovarati o tome kako da SAD, zajedno sa svojim saveznicima i partnerima, odgovore na humanitarnu krizu i krizu u poštovanju ljudskih prava koja je nastala neopravdanim i ničim izazvanim ratom Rusije protiv Ukrajine", rekla je Psaki.

On će danas, uoči svog putovanja, razgovarati o ovom sukobu sa evropskim liderima, a očekuje se da na tim konsultacijama učestvuju predsednik Francuske Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, italijanski premijer Mario Dragi i britanski premijer Boris Džonson, saopštila je u nedelju Bela kuća.

Zvaničnici Bele kuće rekli su i da američki predsednik ne planira da putuje u Ukrajinu, navodi AP. 

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa