Evropa

Švajcarska uvela dodatne sankcije Rusiji, bez cenzure medija

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2022

-

18:21

Švajcarska uvela dodatne sankcije Rusiji, bez cenzure medija
Švajcarska uvela dodatne sankcije Rusiji, bez cenzure medija - Copyright Tanjug AP/Michael Buholzert/Keystone via AP

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarska je usvojila dodatne sankcije Rusiji u skladu sa najnovijim paketom sankcija Evropske unije, saopštio je danas Federalni savet Švajcarske.

Današnja odluka Federalnog saveta znači da je Švajcarska uskladila mere sa onima koje je EU uvela 9. i 15. marta kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu, preneo je CNN.

Švajcarska je 16. marta već usvojila proširenu listu ljudi i subjekata koji podležu finansijskim sankcijama koje je uvela EU, navodi se u saopštenju Saveta.

Ta zemlja je uvela zabrane vezane za energetski i finansijski sektor, kao i za sektor luksuzne robe, robe od gvožđa i čelika, stoji u saopštenju.

Međutim, Federalni savet je naveo da je odlučio da dozvoli određene izuzetke od finansijskih sankcija u humanitarne svrhe, rekavši da će to olakšati poslovne odnose neophodne za rad humanitarnih organizacija.

Savet je, takođe, saopštio da je doneo odluku da ne sprovodi meru EU o obustavljanju emitovanja sadržaja nekih ruskih medija, odnosno Sputnjika i Raša tudej.

Uprkos činjenici da se ti mediji koriste za širenje ciljane propagande i dezinformacija od strane Ruske Federacije, Federalni savet smatra da je efikasnije suprotstaviti se neistinitim i štetnim izjavama činjenicama, umesto da sprečava njihovo emitovanje, preneo je CNN.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa